Facebook Pixel

У Львівській області «Укрнафта» розпочала буріння нової свердловини за 105 млн грн

Укрнафта приступила до буріння нафтової свердловини №105 на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Вартість будівництва складає 105 млн грн.

Про це пише прес-служба Укрнафти.

Коли сведловина Укрнафта буде введена у експлуатацію

Укрнафта введе свердловину в експлуатацію у серпні 2023 року. Сведловина цілодобово буде надавати 24,3 т. нафти. Термін окупності — від 2 до 2,6 років. Прогнозується, що свердловина працюватиме мінімум 15 років.

Роботи розпочались із випередженням графіку і станом на сьогодні пройдено майже половину шляху — із запланованих 2,2 км свердловина вже пробурена на 1 км.

Загалом на Верхньомасловецькому родовищі буде збудовано 4 нові свердловини у поточному році і ще 5 — у 2024 році — як похилоскеровані, так і горизонтальні.

Станом на квітень 2023 року, у власності «Укрнафти» є 1200 свердловин, які розташовані на ліцензійних ділянках інших підприємств, ще 4300 ліквідованих і тих, що перебувають у бездіяльності. Приблизно 10% із них можна відновити з огляду на сучасні технологічні можливості відновлення та капітальні ремонти, що дасть приріст у щонайменше 500 свердловин упродовж наступних кількох років.

Нагадаємо, що голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов заявив, що українські газові компанії планують збільшити видобуток вітчизняного газу на 1 млрд куб. м і довести його до 19 млрд куб.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉