Facebook Pixel

«Укрнафта» та «Укргазвидобування» планують спільно видобувати газ і нафту

ПАТ «Укрнафта» та АТ «Укргазвидобування» хочуть спільно видобувати нафту та газ на низці ліцензійних ділянок, де власником дозволів на видобуток є одна компанія, а свердловини належать іншій.

Про це пише пресслужба «Укрнафти», посилаючись на робочу зустріч керівника компанії Сергія Корецького та керівника «Укргазвидобування» Олега Толмачева.

Наразі компанії проводять консультації щодо ліцензійних ділянок, на яких можливо розгорнути цей проєкт, а також аналізують необхідні технічні та регуляторні питання для переходу до практичної роботи.

За даними компанії, у власності «Укрнафти» є 1200 свердловин, які розташовані на ліцензійних ділянках інших підприємств, ще 4300 ліквідованих і тих, що перебувають у бездії. Приблизно 10% із них можна відновити з огляду на сучасні технологічні можливості відновлення та капітальні ремонти, що дасть приріст у щонайменше 500 свердловин упродовж наступних кількох років.

Quote«Синергія співпраці двох державних видобувних компаній дасть змогу вивести з бездії низку свердловин і відновити на них видобуток вуглеводнів, – зазначив Сергій Корецький. – Мета зустрічі – визначити чіткий план дій зі спільної роботи, спільного розвитку, спільного використання потужностей».

Окрім зазначеного проєкту, «Укргазвидобування» та «Укрнафта» планують спільно використовувати наземну інфраструктуру та обмінюватися геологічними даними на суміжних ліцензійних ділянках. Ба більше, компанії розпочали обговорення потенційної спільної розвідки та розроблення родовищ нафти та газу.

Quote«Наші компанії мають величезний потенціал для співпраці, який нарешті ми починаємо реалізовувати. Ми маємо надію, що така робота вже скоро матеріалізується у вигляді додаткових кубометрів газу й тонн нафти, ставши ще одним складником для досягнення нашої мети – повної відмови від імпорту енергоносіїв», – сказав Олег Толмачев.

Нагадаємо, що голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов заявив, що українські газові компанії планують збільшити видобуток вітчизняного газу на 1 млрд куб. м і довести його до 19 млрд куб. м.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉