Facebook Pixel

Мобілізація не розв'яже проблеми рф у війні з Україною — експерти

РФ не в змозі протистояти Україні у війні, яку сама й розв'язала. Про це пише The Wall Street Journal.

Те, що президент рф Володимир Путін після семи місяців війни оголосив у росії часткову мобілізацію, свідчить про те, що сили рф досить ослаблені. І хоча Путін наказав призивати на службу лише чинних резервістів і спеціалістів, це є свідченням того, що ситуація на фронті для рф дуже непроста, особливо з огляду на останні успіхи ЗСУ під час контрнаступу.

Quote«Часткова мобілізація та анексія частин України є визнанням того, що вторгнення Путіна провалюється», – наголосив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Загалом у рф планують призвати 300 тисяч резервістів. Насамперед це будуть рядові, сержанти, капрали та мічмани віком до 35 років.

Quote«Буде сформовано кілька нових з’єднань і підрозділів, призначення яких передусім охорона державного кордону, а також створення оперативної глибини», – стверджують у рф.

Мобілізація не розв'яже проблем рф у війні

Експерти наголошують, що використання резервістів на полі бою не надасть перевагу росії, оскільки всі ці військові не будуть навчені в належний спосіб. Тобто вони зможуть виконувати лише прості завдання, наприклад, утримувати захоплені позиції.

Quote«Неможливо виростити висококваліфікований персонал за одну ніч, а саме такого потребує рф», — зазначила Дара Массікот, старша дослідниця корпорації Rand, що займається вивченням російської армії.

Подякувати 🎉