Facebook Pixel

Прем’єр: Ворог виснажується, а українську армію поповнили десятки тисяч резервістів

Ворожі війська росії виснажуються, на окремих ділянках вони змушені тактично відступати, тоді як українську армію поповнили десятки тисяч резервістів. Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час брифінгу.

Quote«Іде 7-й день національної визвольної війни проти російського окупанта. Наші військові б’ються як леви на всіх напрямках і міцно тримають оборону. Ворог виснажується, а на окремих ділянках змушений тактично відступати», — заявив прем’єр.

Шмигаль розповів, що в Україну їде зброя з різних куточків світу. А головне – це те, що розгубленість і страх, які були в багатьох людей у перші два дні війни, змінилися на зібраність і відвагу.

Quote«Залізна завіса» все більше опускається над агресором. Світові компанії йдуть із Росії, адже не хочуть мати стосунку до «кривавих грошей». Росія практично оголосила дефолт. Для росії закрили небо більшість цивілізованих країн. Водночас Україна стає дедалі сильнішою. Європейський парламент прийняв заявку України на вступ до ЄС», — підкреслив глава уряду.

Шмигаль також нагадав, що попри все Україна приєднується до європейської енергомережі ENTSO-E. По всьому світу відбуваються мітинги на підтримку нашої країни. Україна тепер — це центр світової боротьби за свободу.

Quote«Урядова команда працює разом із президентом України в Києві на визначених місцях в умовах воєнного часу. Ми нікуди не поїдемо й не здамося ворогу. Учора ми спростили порядок використання коштів резервного фонду державного бюджету в період дії воєнного стану, що дасть змогу швидко ухвалювати рішення для виділення коштів на потреби української армії», — сказав він.

Уряд також ухвалив рішення, що гуманітарна або технічна допомога надходитиме без зволікань і застосування жодних заходів митного контролю на підставі спрощеної декларації.

Подякувати 🎉