Facebook Pixel

Міністр освіти планує оптимізувати навчальні плани в школі

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий назвав чотири головні пріоритети міністерства на найближчий час. Головне – відновити офлайн-навчання в українських школах там, де це безпечно, та переглянути навчальні плани.

За два роки Україна має синхронізувати систему освіти з європейською, заявив міністр в ефірі телеканалу "1+1". Проте в МОН не планують напряму копіювати модель якоїсь конкретної країни ЄС.

Серед пріоритетів МОН сьогодні Лісовий назвав:

Сьогодні від 500 тис. до 1 млн українських дітей навчається за кордоном в місцевих закладах, але прагнуть отримати українські атестати та свідоцтва про базову освіту.

Ключове – це «тотальна цифровізація системи освіти». В це поняття міністр включає також створення індивідуальних кабінетів учня.

Від 55 до 66% шкіл в Україні сьогодні мають обладнані укриття різної якості, проте не всі можуть вмістити всіх учнів. На це бюджет виділив 1,5 млрд грн субвенції, уточнив міністр.

Оксен Лісовий також заявив у власному ФБ, що в старшій та середній школі навчальні програми мають бути оптимізовані, щоб діти отримували помірне навантаження на уроках та на домашньому опрацюванні. Зокрема, це стосується онлайн навчання та навчання за кордоном, паралельно з відвідуванням місцевих шкіл.

Він нагадав, що згідно з законом «Про освіту», починаючи з 2027 року, у старшій профільній школі учні зможуть обирати напрямок, за яким вони хочуть навчатися.

Quote«Відповідно, це має змінити підхід з мультипредметності на конкретний профіль, який цікавий школяру чи школярці», – уточнив міністр.

Як Оксен Лісовий планує оновити шкільну освіту — відео

Подякувати 🎉