Facebook Pixel

Міністр агрополітики Микола Сольський подав у відставку

Міністр агрополітики Микола Сольський написав письмову заяву про відставку. НАБУ звинувачує його у крадіжці землі на 291 млн грн.

Про це повідомив спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Quote«До Верховної Ради України надійшла заява від Миколи Сольського про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства України. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань», — заявив Стефанчук.
photo-2024-04-25-18-40-32.jpg

Міністр Микола Сольський: на чому його спіймала НАБУ

Однак вже 23 квітня стало відомо, що міністр може заробляти не тільки на дивідендах від агрофірм.

За даними НАБУ, Сольський разом з двома кураторами органів Держгеокадастру на Сумщині створили схему з незаконного захоплення і продажу державної землі. Спочатку у Держгеокадастрі знищували документи, на підставі яких два держпідприємства на Сумщині мали право постійного користування землею. А потім на підставі їх відсутності той же обласний Держгеокадастр склав акт про самовільне зайняття цих ділянок. Потім ці землі передавали безкоштовно підконтрольним Сольському громадянам. А далі останні здавали приватним товариствам ці землі в оренду.

У НАБУ заявляють, що внаслідок реалізації оборудки у 2017-2021 рр. учасники схеми заволоділи 1250 земельними ділянками загальною площею 2493 га, вартість яких на момент вчинення злочину становила понад 291 млн грн.

Слідчі заявили, що Сольський хотів ще заволодіти 3282 га землі вартістю близько 190 млн грн, однак цьому завадили детективи НАБУ та прокурори САП, які провели обшуки та наклали на ділянки арешт.

Подякувати 🎉