Facebook Pixel

Мінфін має сумніви, що «Укрнафта» в 2023 зможе збільшити доходи на 81%

ПАТ «Укрнафта» планує збільшити доходи на 81% та отримати 11,96 млрд грн чистого прибутку за 2023 рік. Такі показники є в фінансовому плані компанії, який вже узгодила наглядова рада «Укрнафти».

Попереду – узгодження в уряді, повідомили в компанії. Міністерство оборони, Міненерго та Мінцифри вже погодили річний фінплан без зауважень. Проте у Міністерства економіки та Міністерства фінансів виникли питання.

Так, Мінфін запросив додаткове обгрунтування, за рахунок чого «Укрнафта» цього року планує забезпечити зростання доходів на 81% у порівнянні з 2022-м.

Quote«Менеджмент ПАТ «Укрнафта» переконаний у принциповій можливості такого значного нарощування доходу завдяки низці управлінських рішень, які були ухвалені з моменту передачі акцій компанії під контроль Міністерства оборони України в листопаді 2022 року», — пояснюють в «Укрнафті».

Контекст. В квітні 2023 року голова «Укрнафти» Сергій Корецький повідомляв, що чистий прибуток компанії у першому кварталі склав 4,3 млрд грн. За весь 2021 рік було 2,4 млрд грн прибутку, за 2020 рік – 4,3 млрд грн.

Також «Укрнафта» погасила всі борги з податків. За перший квартал вона сплатила до держбюджету 6,9 млрд грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉