Facebook Pixel

Мінус один в Раді: Дмитро Шпенов склав депутатський мандат

Народний депутат-мажоритарник Дмитро Шпенов заявив про складання депутатського мандата. Він був представником позафракційного блоку, відомий виступами проти заборони УПЦ МП.

Про це повідомив депутат від партії «Голос» Ярослав Железняк.

Quote«Відповідно до положень пункту 1 частини другої та частини четвертої статті 81 Конституції України складаю депутатські повноваження та прошу Верховну Раду України прийняти відповідне рішення про дострокове припинення моїх повноважень народного депутата України», — йдеться у заяві.

Це рішення зменшило склад Верховної Ради до 401 особи.

Відповідна заява буде розглянута на найближчому пленарному засіданні.

Що відомо про Дмитра Шпенова

Шпенов є народним депутатом VI, VIІ, VIII та ІХ скликань. Був обраний до парламенту дев'ятого скликання у 2019 році в одномандатному мажоритарному окрузі у Дніпропетровській області з центром у Кривому Розі. Він є членом комітету ВР з питань правової політики.

У Верховній Раді України восьмого скликання Шпенов був членом депутатської фракції політичної партії «Опозиційний блок», яка нині заборонена в Україні.

Шпенов був серед тих 15 народних депутатів, які 19 жовтня 2023 року проголосували у першому читанні проти законопроєкту про заборону релігійних організацій, повʼязаних із російською федерацією (№8371).

Раніше ми повідомляли, що Верховна Рада підтримала припинення повноважень нардепа Олександра Трухіна. «За» проголосували 288 депутатів. Раніше того самого дня стало відомо, що Трухін написав заяву про складання мандата.

Напередодні Вищий антикорупційний суд визнав Трухіна винним у спробі підкупу патрульних поліцейських. Йому призначили штраф у розмірі 68 тис. грн, також він має перерахувати на потреби ЗСУ ще понад 6 млн грн — до Фонду United 24.

Подякувати 🎉