Facebook Pixel

«Німеччина не піде на це сама»: що сказав Шольц про постачання танків Leopard 2 для України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що він, як і раніше, переконаний у необхідності координувати постачання зброї Україні із союзниками. За його словами, тиск на Берлін посилюється через необхідність відправити Києву бойові танки Leopard 2. Про це пише Reuters.

Минулого тижня Німеччина оголосила, що надасть Україні бойові машини піхоти Marder, щоб допомогти відбити атаки російського війська. Цю заяву було зроблено того самого дня, коли Сполучені Штати пообіцяли надати Україні бойові машини Bradley та за день після аналогічної заяви Франції.

Шольц часто наголошував на важливості не допустити ескалації війни в Україні й не дати підстав Росії вважати Німеччину стороною війни. Також він повідомив, що західні союзники витратили «багато часу на підготовку, обговорення та організацію цього».

Quote «Німеччина завжди залишатиметься єдиною зі своїми друзями та союзниками... Усе інше було б безвідповідальним у такій небезпечній ситуації», – повідомив він.

Контекст. Критики говорять, що Шольц і його владна СДПН дуже зволікають, чекаючи, поки союзники почнуть діяти першими, замість того, аби взяти на себе відповідальність.

Молодші партнери СДПН по коаліції — «зелені» та ліберальні вільні демократи — були рішучіші у своїх закликах посилити військову підтримку України.

Німеччина не відкидає можливості постачання танків «Леопард», більш важких бойових машин, ніж «Мардери», для підтримки українських Збройних сил у майбутньому.

Велика Британія розглядає можливість постачання Україні основного бойового танка британської армії Challenger 2.

Подякувати 🎉