Facebook Pixel

Коли українцям скасують статус ВПО

Наразі в Україні відбувається багато змін, які пов'язані з ВПО. Зазначається, що у владі точаться дискусії про те, скільки років український громадянин може вважатися внутрішньо переміщеною особою.

Про це розповіла віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук на Всеукраїнському форумі рад внутрішньо переміщених осіб, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Коли українців будуть позбавляти статусу ВПО

За словами Верещук, надалі ці дискусії будуть втілені у законопроєкті. Проте подробиць вона не назвала.

Quote«Зараз є проєкт закону, який ми розробили разом із нашими організаціями та депутатами. Там якраз стоїть питання, яке на сьогодні ще не знайшло свій кінцевий результат, – скільки років особа-громадянин України може вважатися внутрішньо переміщеною особою. Це дуже важливе в усіх вимірах питання», – заявила Верещук.

Зазначається, що в Україні є переселенці з 2014 року, є переселенці після початку повномасштабного вторгнення, тобто 24 лютого 2022 року Також є громадяни, які стали внутрішньо переміщеними особами двічі.

Ірина Верещук наголошує, що нині триває обговорення, як для держави визначити критерії, коли ВПО перестають бути переселенцями.

Quote«Поки що однозначної відповіді немає. Ми дискутуємо, наприклад, як мінімум 5 років», – підсумувала вона.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉