Facebook Pixel

Кабмін хоче реформувати БЕБ: реакція

Кабінет Міністрів хоче реформувати Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише «Інтерфакс.Україна».

«Уряд пропонує перезавантажити Бюро економічної безпеки. Ухвалюємо й передаємо відповідний законопроєкт Верховній Раді», — сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

Пропонується, зокрема, щоб лише БЕБ і Національне антикорупційне бюро (НАБУ) могли порушувати питання щодо перевірок фінансово-господарської діяльності бізнесу незалежно від його форми власності, а Національну поліцію та Службу безпеки України вилучити з переліку органів державного фінансового контролю.

Quote«Ми пропонуємо нову процедуру обрання директора БЕБ. Залучаємо до цього процесу наших міжнародних партнерів. Ці зміни спрямовані на зміцнення верховенства права й покращення інвестиційного клімату в нашій державі», — підсумував прем'єр.

Яка реакція на реформування БЕБ від Кабміну

Нардеп від «Голосу» Ярослав Железняк розкритикував реформу. На його думку, вона збільшить контроль ОП над БЕБом.

Quote«Сьогодні уряд затвердив законопроєкт, яким зберігає контроль Татарова над БЕБ для подальших знущань над українським бізнесом. …Щоб завадити цій реформі, Татаров раніше підготував свій законопроєкт. А сьогодні уряд його затвердив. Наголошу, що в порядку денному засідання Кабміну цього питання не було. Тобто Кабмін спеціально затвердив законопроєкт Татарова в день, коли увага всієї країни зосереджена на ранішній ракетній атаці рф, яка забрала життя 20 українців. Законопроєкт Татарова не НЕ містить норм, які забезпечують очищення БЕБ від недоброчесних співробітників. Порядок переатестації визначатиме ... КМУ».
Quote«Таким чином, реформа БЕБ буде заблокована, а ОП збереже контроль над органом – в першу чергу за рахунок керованості процедури очищення органу від людей Татарова та інших недоброчесних співробітників», — написали у ЦПК.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉