Facebook Pixel

Кабмін змінив порядок бронювання працівників IT-компаній

Співробітники підприємств, які забезпечують електронні комунікаційні послуги або доступ до електронних мереж та їх інфраструктуру, що класифікуються Мінцифи як критично важливі для функціонування економіки в період цифровізації, мають бути призвані на військову службу незалежно від звання, віку та військової спеціальності.

Про це йдеться у змінах від 14 травня 2024 року до Порядку бронювання військовозобов'язаних за списком військовозобов'язаних під час дії військового стану, затвердженого постановою КМУ від 27 січня 2023 р. №76.

Зокрема, повідомляє «Судово-юридична газета», абзац 1 п. 7 Порядку доповнено нормою, що підприємства, установи та організації, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт та надання послуг, необхідних для забезпечення потреб військових формувань (крім Збройних сил), утворених відповідно до законів України, можуть подати список до Мінцифри, якщо йдеться про підприємства, що надають електронні комунікаційні послуги та/або послуги доступу до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури.

Змінено також норму абзаців 7 та 9 п. 7, які раніше стосувалися лише бронювання у паливно-енергетичному комплексі.

У зв'язку із змінами, військовослужбовці, працевлаштовані на підприємствах, що надають електронні комунікаційні послуги та/або забезпечують доступ до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури, класифіковані Мінцифри як критично важливі для функціонування економіки в період цифровізації, підлягають призову на військову службу незалежно від віку та спеціальності за військово-обліковими даними.

Встановлюється, що підприємствам, які надають електронні комунікаційні послуги та/або забезпечують доступ до електронних комунікаційних мереж та їх інфраструктури, класифікованим Мінцифри як критично важливі для функціонування економіки в період цифровізації, не застосовуються обмеження на кількість військовозобов'язаних, що підлягають бронюванню, встановлені в 8 пункті 7, доповнено словами: не потрібно дотримуватися норми, згідно з якою кількість військовослужбовців, що підлягають бронюванню, повинна становити 50% від загальної кількості військовозобов'язаних підприємств, установ та організацій на момент складання списку.

Крім того, запроваджено норму, згідно з якою Мінцифри проводить перевірку повноти заповнення списку, наявності наданого до нього обґрунтування, а також дотримання вимог щодо кількості військовослужбовців, що підлягають бронюванню, та у строк не більше п'яти робочих днів з дня отримання списку подають його на погодження Міноборони (СБУ, Служба зовнішньої розвідки).

Нижче наводимо саму постанову №555 від 14 травня.

0b7376ec9049822f6c14f4825e8f7bdd.jpg c95ad016ec7304c1cc49e561d72b9679.jpg 33c66e09f8a853e22ba4cb2290a87ffa.jpg


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉