Facebook Pixel
IT

JPMorgan і Toshiba розробили захист блокчейн-інфраструктури від квантових обчислень

JPMorgan Chase & Co., Toshiba та Ciena створили систему розподілу квантових ключів (QKD) стійку до атак квантових обчислень для захисту критично важливих блокчейн-мереж.

Дослідницька група вперше використала оптичний канал із захистом QKD для однорангового блокчейну виробничого рівня, йдеться в повідомленні банку.

Група компаній отримала добрі результати:

  • канал QKD був уперше мультиплексований на тому ж волокні, що і оптичні канали з надвисокою пропускною здатністю 800 Гбіт/с. Він використовувався для надання ключів шифрування потоку даних.
  • Співіснування квантового каналу з двома 800-гігабітними та вісьма 100-гігабітними каналами було продемонстровано для 70-кілометрового волокна. Швидкість передачі була достатньою для підтримки до 258 зашифрованих каналів AES-256 за частоти оновлення ключа 1 ключ/сек.
  • продемонстровано роботу QKD та десять широкосмугових каналів на відстані до 100 км.

Система QKD зроблена Toshiba Europe на своїй базі в Кембриджі (Великобританія) і платформі Ciena Waveserver 5. Платформа оснащена шифруванням на оптичному рівні 800 Гбіт/с і відкритими API, що працюють поверх фотонного рішення Ciena 6500. Випробування проводилися в лабораторії JPM.

«Безпека має першорядне значення для JPMorgan Chase. Ця робота проводиться під час підготовки до впровадження квантових комп'ютерів, які в найближчому майбутньому змінять ландшафт безпеки таких технологій, як блокчейн та криптовалюта. Ми пишаємося тим, що знаходимося в авангарді розробки технології QKD для реальних додатків, співпрацюючи з лідерами галузі, такими як Toshiba та Ciena», — сказав Марко Пістойя, інженер та голова дослідницької групи FLARE, JPMorgan Chase.

В даний час QKD є єдиним математично доведеним рішенням захисту від потенційної атаки на основі квантових обчислень з гарантіями безпеки, заснованими на законах квантової фізики.

«З кожним днем все більше конфіденційної інформації поширюється оптоволоконними мережами, тому надійне шифрування має життєво важливе значення. У міру наближення ери квантових обчислень і розроблятиметься забезпечення конфіденційності критично важливих даних при їх передачі через мережу», — сказав Стів Александер (Steve Alexander), головний технічний директор Ciena.

«Завдяки успіху цього проекту, у нас тепер є перевірений і протестований метод захисту від квантових атак на блокчейн, — сказав Ясусі Кавакура, віце-президент і генеральний директор відділу цифрових рішень Toshiba America, Inc.

Суреш Шетті, заслужений інженер та керівник відділу блокчейн-розробки Onyx компанії JP Morgan, поділився: «Ми раді продемонструвати, що QKD може ефективно захищати зв'язок між різними вузлами в мережі Liink від майбутніх квантових атак».

JPMorgan Chase & Co. — фінансовий конгломерат із активами у розмірі $3,7 трлн. Обслуговує мільйони корпоративних, інституційних та державних клієнтів. Бюджет JPMorgan Chase у сфері технологічних досліджень становить $12 млрд. На компанію у цій сфері працює понад 50 тис. технологів у всьому світі.

Toshiba America, Inc. заснована в 1965 році і є дочірньою компанією Toshiba Corporation (Токіо) та холдингу з чотирьох операційних компаній, які разом з TAI відомі під загальною назвою Toshiba America Group:

  • Toshiba America Electronic Components, Inc. (напівпровідникові рішення);
  • Toshiba America Energy Systems, Corp. (Рішення для виробництва електроенергії);
  • Toshiba International Corporation (промислова, силова електроніка, рішення для передачі та розподілу);
  • Toshiba America Research, Inc. (R&D).

Ciena — компанія, що займається мережевими системами, послугами та програмним забезпеченням. Надає рішення для створення адаптивних мереж у відповідь на вимоги кінцевих користувачів, що постійно змінюються. Створює гнучкі мережі у світі автоматизації, відкритості та масштабування.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉