Facebook Pixel

Біткоїн витрачає енергії вдвічі менше, ніж банки й у разі видобутку золота

Компанія фінансиста Майкла Новограца Galaxy Digital провела дослідження-порівняння енергоспоживання під час майнінгу біткоїна, виробництва золота та в банківському секторі і виявилося, що мережа біткоїнів витрачає менше за всіх.

Згідно з дослідженням, майнери щорічно споживають електроенергії 113,89 ТВт/годин, тоді як під час виробництва золота на рік витрачається 240,61 ТВт/год, а в банківському секторі — майже 263,72 ТВт/год.

photo-2021-05-17-14-28-32.jpg

«Не можна заперечувати, що блокчейн біткоїна споживає значну кількість енергії. Саме це робить мережу такою надійною та безпечною», — сказано в звіті.

При цьому значне енергоспоживання часто не обговорюється в контексті окремих галузей промисловості. Багато компаній не розкривають створюваний вуглецевий слід, в той час як мережа першої криптовалюти з цього боку прозора.

Показники з золотодобувної промисловості аналітики Galaxy Digital взяли з оцінки емісії парникових газів на всіх стадіях виробничого циклу, включаючи очищення і переробку.

Енергоспоживання банківського сектора оцінити було складніше. У розрахунок потрапили тільки показники відділень, банкоматів і дата-центрів, зокрема платіжних карт. Підсумкове значення вийшло в 2,3 раза вище, ніж у мережі першої криптовалюти.

Аналітики відзначили, що витрати майнерів біткоїна в 12,1 раза менше ніж споживання електроенергії постійно включених пристроїв і приладів у США. А також у 19,4 раза менше щорічних втрат електроенергії за передачі та розподілу відповідно до показників Всесвітнього банку і Міжнародного енергетичного агентства.

Нагадаємо, що майнінгова компанія Greenidge Generation, яка базується в штаті Нью-Йорк, з 1 червня повністю нейтралізує вуглецевий слід від видобутку біткоїнів за рахунок покупки квот на викиди CO2. Фірма закликала інших учасників індустрії приєднатися до цієї ініціативи.

Galaxy Digital Holdings Ltd., інвесткомпанія, яка працює в сфері цифрових активів і блокчейн-технологій. CEO компанії Майкл Новограц, американський трейдер, керуючий хедж-фонду, колишній власник інвестиційної компанії Fortress Investment Group. Є доларовим мільярдером. Основний капітал зосереджений у двох найбільш масових кориптовалютах — біткоїні та ефірі.

Подякувати 🎉