Facebook Pixel

Аналітики JPMorgan Chase & Co. знизили справедливу вартість біткоїна

Аналітики інвестиційного банку JPMorgan Chase & Co. знизили справедливу вартість біткоїна приблизно на 12% його поточного курсу — до $38 тис. за монету.

Як повідомляє Bloomberg, показник залежить від волатильності активу.

«Найбільша проблема для біткоїна в майбутньому — це його волатильність і цикли підйомів і спадів, які перешкоджають подальшому інституційному впровадженню», — пишуть стратеги.

1x-1.png

Зараз біткоїн приблизно вчетверо волатильніший за золото, написали вони в замітці, опублікованій у вівторок, 8 лютого. У разі зниження волатильності втричі справедлива вартість біткоїна здатна збільшуватися до $50 тис., стверджують експерти JPMorgan.

За словами стратегів JPMorgan Chase&Co. на чолі з Ніколаосом Панігірцоглу, довгострокова теоретична мета щодо біткоїна становить $150 тис. За такої ціни загальна ринкова вартість біткоїна дорівнюватиме всьому золоту, що перебуває в приватному володінні для інвестиційних цілей.

Стратеги також заявили, що січнева корекція цін менше схожа на травневу у 2021 році, коли біткоїн упав на 50%. Але такі показники, як відкритий інтерес до ф'ючерсів і резерви на біржах, вказують на «давнішу, а отже, тривожнішу тенденцію до скорочення позицій», яка почалася в листопаді.

На 10 лютого біткоїн торгується по $44,5 тис., а його капіталізація становить $847 млрд. У листопаді 2021 року ціна біткоїна оновила історичний максимум — вище за $69 тис. Відтоді вона знизилася на 36%.

Подякувати 🎉