Facebook Pixel

єРобота: у Нових Петрівцях на Київщині відновлюють виробництво хліба та круасанів

Олена Тараненко – директорка хлібозаводу «Чанта Маунт»

Олена Тараненко – директорка хлібозаводу «Чанта Маунт»

Однією з переможиць програми для переробних підприємств «Новий рівень» у рамкає проєкту єРобота від Мінекономіки стала Олена Тараненко – директорка хлібозаводу «Чанта Маунт» у Нових Петрівцях Вишгородського району на Київщині. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

У березні 2022 року хлібозавод постраждав через обстріл російськими військами. Лінія з виробництва хліба була майже повністю знищена, лінія з виробництва круасанів зруйнована частково – у приміщення влучили шість снарядів. Збитки, завдані бізнесу, оцінили в понад 5 млн євро. До війни на підприємстві працювали 140 людей, зараз – до 40.

Quote«Лінію з виробництва хліба зруйнували російські війська обстрілом градами 16 березня 2022 року. Епіцентр вибуху був у частині, де ми заморожуємо та пакуємо хліб. Напередодні того дня ми готували продукцію для створення запасів Збройним Силам та населенню найбільш постраждалих від обстрілів регіонів України, де були перебої з постачанням хліба, бо ми є стратегічним підприємством. Лише тому, що була комендантська година впродовж доби, наші люди не були на роботі і не постраждали. Ми одразу розуміли, що самотужки нам не впоратися з відновленням, тож потрібно шукати грантові можливості», – розповіла Олена Тараненко.

Аби відновити потужності, керівництво компанії подало заявку на участь в урядовій програмі безповоротних грантів для переробних підприємств від Мінекономіки. Компанія отримає максимальну суму гранту – 8 млн гривень. За ці гроші планують закупити холодильне обладнання, аби відновити виробництво хліба.

Quote«Крім восьми мільйонів гривень від Мінекономіки, ми маємо зробити свій внесок – чотири мільйони гривень. Грантові гроші підуть на закупівлю морозильного та холодильного обладнання», – зазначила Олена.

Крім того, для запуску лінії хлібів потрібно облаштувати обладнанням пакувальне відділення та побудувати склад готової продукції. На це потрібно 2 млн євро. Відновлення планують провести за власні та грантові гроші. У компанії очікують, що навесні 2024 року повноцінно відновлять виробництво. І хліб поставлятимуть, як і до війни, у замороженому вигляді супермаркетам національної мережі України – АТБ, Сільпо, Фора, Новус, МЕТРО, АШАН, Епіцентр, Варус.

З липня 2022 року Уряд запровадив проект єРобота, за яким можна отримати від держави безповоротну грантову допомогу для започаткування чи розширення бізнесу. Одна з грантових програм — для переробних підприємств «Новий рівень», за якою підприємці можуть отримати до 8 млн грн на розвиток бізнесу.

Подякувати 🎉