Президент Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймс Буллард заявив, що підтримає зниження процентних ставок, якщо коронавірус переросте в глобальну пандемію, але ясно дав зрозуміти, що вважає це рішення передчасним.
«Подальше зниження процентних ставок можливе, якщо глобальна пандемія дійсно розвиватиметься, а наслідки для здоров'я наблизяться до масштабу звичайного грипу, але в даний час це не базовий випадок», — зазначив Буллард, передає Bloomberg.
На його думку, хоча наразі ризик залишається невеликим, інвесторам і політикам варто замислитися над можливістю глобальної пандемії.

Зауваження Булларда сміливіші, ніж коментарі інших представників ФРС. Річард Кларіда, заступник голови Ради керуючих ФРС, заявляв минулого вівторка, що «ще занадто рано навіть спекулювати» на масштабах або стійкості впливу вірусу на економіку США. Глава ФРС Чікаго Чарльз Еванс повторив цю думку в четвер.
Буллард висловився на тлі драматичних потрясінь на світових товарних ринках і ринках капіталу. Федеральний комітет з відкритих ринків тричі знижував ставки минулого року, що дає ФРС хороші можливості для страхування від несприятливих потрясінь. «Довгострокові процентні ставки в США були знижені глобальною втечею в безпеку, що, ймовірно, піде на користь економіці США», — зазначив Буллард.
За його словами, в першому кварталі постраждають темпи зростання в Китаї, а також американські компанії, які працюють у Китаї або здійснюють поставки з Китаю до США. «Тимчасові збої в глобальних ланцюжках поставок, ймовірно, матимуть хвильові наслідки для світової економіки», — сказав він.
Раніше Федеральний резерв висловив стурбованість з приводу поширення епідемії вірусу COVID-19 і зазначив, що це є фактором ризику для економічного розвитку в усьому світі.
Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах COVID-19 надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Вірус уже серйозно вплинув на світові фінансові ринки, і ситуація тільки погіршується.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Головна подія ресторанного бізнесу цієї весни – PRORESTO’25 в Одесі 28 квітня!