Facebook Pixel

19 місяців без звістки: родини полонених «азовців» закликають підтримати захисників

Вже 19 місяців рф не інформує про 1,6 тис. полонених захисників та захисниць «Азовсталі» та Маріуполя. Востаннє великі обміни відбулися пів року тому. Це найдовший період без обмінів під час повномасштабного вторгнення. Українців закликають поширювати інформацію про захисників «Азовсталі» по всьому світу та надають для цього матеріали різними мовами.

Передусім важливо звертатися до Червоного Хреста та тегати його у соціальних мережах під постами про заклик до звільнення «азовців» з полону, нагадують організатори інформаційної кампанії «Асоціація Родин Захисників Азовсталі» та Banda agency.

«Червоний Хрест — єдина організація, яка може отримати дозвіл на відвідування до обох сторін, які утримують військовополонених. Україна надає доступ до місць утримання полонених майже кожні два тижні. Росія ж блокує усі запити МКЧХ», — наголошують організатори. Сторінка організації у фейсбуці @icrc. Запропонований тег #freeAzovstalDefenders.

Матеріали для розповсюдження можна знайти на сайті savedefenders.info, вони перекладені на більше, ніж 10 мов: англійську, іспанську, французьку, німецьку, італійську, польську та інші.

Нагадаємо, що останній обмін відбувся 6 травня 2023 року, коли Україна повернула з полону 45 захисників «Азовсталі». Російські посадовці час від часу бійців «Азову» звинувачують у нацизмі та тероризмі, закликають провести над ними суд.

Подякувати 🎉