Facebook Pixel

Фонд гарантування програв головний офіс «Аркади» — найдорожчий актив банку

Печерський райсуд Києва відмовився передати Фонду гарантування вкладів фізичних осіб головний офіс банку «Аркада».

Фонд намагався домогтися скасування договору про передачу майна банку в іпотеку. Про це йдеться в рішенні суду, яке опубліковано в Єдиному реєстрі судових справ.

Загалом позов Фонду був до банку «Аркада», компанії «Будеволюція», власника газовидобувної компанії Burisma Олега Неліна та гендиректора Burisma Group Тараса Бурдейного. Варто зазначити, що саме Нелін передав майно банку в іпотеку Бурдейному.

Однак ФГВФО ще може подати апеляцію на рішення суду та відсудити майно банку.

Варто зазначити, що 1 лютого 2021 року суд зняв арешт із головного офісу банку «Аркада», який був накладений на вимогу Фонду. Перед тим Печерський райсуд Києва також відмовився накласти арешт на головний офіс банку «Аркада» та земельну ділянку під ним.

Контекст. Національний банк України 6 серпня 2020 року відніс банк «Аркада» до категорії проблемних, увів особливий режим контролю та призначив куратора.

У липні 2019 року банку «Аркада» дали дозвіл добудувати два будинки в ЖК «Патріотика на озерах». За даними банку, житловий масив «Патріотика на озерах» є географічним продовженням ЖК «Патріотика». Масив будується між озерами Тягле та Небреж. ЖК «Патріотика на озерах» має складатися із 43 житлових будинків заввишки 26-27 поверхів, лікарні, трьох шкіл, шести дитячих садочків, двох ТЦ і додаткової інфраструктури.

У грудні 2019 року було вирішено, що заморожені будівництва житлових комплексів корпорації «Укрбуд» завершить компанія «Київміськбуд».

У березні 2020 року «Холдингова компанія «Київміськбуд» планувала продати Державній іпотечній установі квартири на 2 млрд грн для того, щоб профінансувати завершення будівництва на об'єктах «Укрбуду». Компанії вже ведуть переговори.

Раніше в лютому «Холдингова компанія «Київміськбуд» повністю відновила будівництво двох житлових комплексів «Укрбуду» – «Пектораль» і «Новомостицький». До березня 2020 року компанія планувала розпочати роботи ще в чотирьох проєктах «Укрбуду».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉