Facebook Pixel

Справа «Укрбуду». «Київміськбуд» відновив будівництво двох житлових комплексів

«Холдингова компанія «Київміськбуд» повністю відновила будівництво двох житлових комплексів «Укрбуду» – «Пектораль» і «Новомостицький». До березня компанія розпочне роботи ще в чотирьох об'єктах «Укрбуду».

Quote«Зараз ми працюємо над 12 з 24 об'єктів «Укрбуду». Спочатку ми планували прийняти їх в активну фазу за пів року, але зробили це за два місяці», — заявив президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір, передає пресслужба компанії.

За його словами, насамперед забудовник приймає об'єкти з готовою документацією.

Компанія вже почала продавати квартири в житлових комплексах «Пектораль» і «Новомостицький». Вона також перенесла терміни введення будинків, не уточнивши наскільки.

Контекст. На початку жовтня 2019 року Національне антикорупційне бюро вручило ексглаві «Укрбуду» Максиму Микитасю підозру у заволодінні майном Нацгвардії на суму близько 82 млн грн. Слідство встановило, що він за допомогою будівельних компаній організував корупційну схему для заволодіння нерухомістю Нацгвардії. Микитась діяв у змові з колишнім командувачем Нацгвардії, гендиректором компанії-забудовника, приватним оцінювачем, а також іншими особами. У жовтні 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду вирішила заарештувати Микитася з можливістю застави в розмірі 80 млн грн. Пізніше його друзі та родичі внесли цю суму.

Сам Микитась назвав документи про продаж своєї частки підробленими та стверджує, що все ще володіє «Укрбудом». У тому, що він втратив керування компанією, звинувачує Олега Майбороду, Дмитра Федотенкова та головного юриста компанії В'ячеслава Мармиша. Саме їх він звинувачує у виведенні 4 млрд грн активів.

У середині грудня минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що заморожені будівництва житлових комплексів корпорації «Укрбуд» завершить компанія «Київміськбуд». Через три дні генеральний директор «Укрбуду» Олег Майборода повідомив, що підприємство ліквідовувати не будуть, а «Укрбуд Девелопмент» та інші компанії забудовників перейдуть до «Київміськбуду».

Згодом Власник КАН Development Ігор Ніконов в інтерв'ю The Page розповів, що сталося з «Укрбудом».

Печерський райсуд Києва 18 лютого 2020 року в рамках досудового слідства Держбюро розслідувань заарештував земельну ділянку площею 12,3 га на вулиці Бориспільській з недобудованими житловими будинками «Укрбуду».

Подякувати 🎉