Facebook Pixel

Хто з пенсіонерів може отримати додаткови виплату у серпні

У серпні певні категорії громадян України можуть розраховувати на додаткові виплати від держави у зв'язку із Днем незалежності України. Цей захід може бути організований у межах державної підтримки населення та спрямований на покращення соціального благополуччя певних верств населення.

Про це повідомили в Головному управлінні пенсійного фонду України в Донецькій області.

Відповідно до наказу Кабінету міністрів України від 21 липня 2023 року №754, визначено грошові виплати для певних громадян країни до 24 серпня. Конкретно, йдеться про осіб, які мають статус ветеранів війни та жертви нацистських переслідувань.

Згідно з повідомленням, українські громадяни мають можливість отримати грошову виплату, яка змінюватиметься залежно від категорії громадян. Суми виплат становитимуть від 450 до 3100 гривень.

Хто зможе отримати одноразову виплату

Виплату від держави до Дня незалежності України зможуть отримати:

  • учасники війни та колишні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання зможуть отримати по 450 гривень;
  • члени сімей загиблих або померлих ветеранів війни отримають по 650 гривень;
  • учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання отримають по 1000 гривень;
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною можуть розраховувати на 3 100 гривень;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни та репресій I групи отримають 3100 гривень, II групи — 2 900 гривень, а III групи — 2 700 гривень.

Повідомляється, що звернутися по виплати потрібно до територіальних органів Пенсійного фонду України. Необхідно принести заяви та документи, які підтверджують особу, статус і номер поточного рахунку уповноваженого банку. Крім того, тим, хто отримує пенсію або щомісячне довічне утримання, виплати призначатимуться в автоматичному режимі.

Подякувати 🎉