Facebook Pixel

DFC направить спецпредставника в Україну, щоб допомогти інвесторам зі страхуванням

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) направить спецпредставника в Україну, щоб інвестори швидше отримували страхування. Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра — міністра економіки пані Юлії Свириденко з генеральним директором DFC Скоттом Нейтаном 14 листопада 2023-го.

Quote«Ми закликаємо стратегічних інвесторів подаватися на отримання страхування як через міністерство, безпосередньо до DFC, так і через майбутнього спецпредставника. Інструмент страхування інвестицій в Україну уже доступний, і DFC планує активізувати свою роботу в цьому напрямі», – наголосила Юлія Свириденко.

Нині DFC виявляє інтерес до фінансування та страхування ключових секторів економіки, зокрема енергетики. Американська корпорація вже має досвід підтримки подібних проєктів в інших країнах.

DFC оголосила про 2 угоди на суму $60 млн з українськими банками, щоб підтримати малий та середній бізнес через полегшення доступу до фінансування в Україні.

Ще один проєкт стосується гарантій на $50 млн для програми фінансування торгівлі IFC, яка розширила доступ українських банків до фінансування міжнародної торгівлі.

В Україні DFC підтримала низку проєктів на суму $400 млн. Зокрема, $250 млн виділили для українських птахівників і виробників зерна, щоб пом'якшити наслідки війни.

Quote«До кінця року DFC обіцяє розпочати фінансування ще кількох важливих проєктів. Корпорація планує направити в Україну спецпредставника, який консультуватиме як український, так і міжнародний бізнес щодо співпраці з DFC», – зазначила Юлія Свириденко.

DFC – це урядова установа фінансування розвитку Сполучених Штатів. Вона співпрацює з приватним сектором, щоб фінансувати найбільш критичні проблеми. Корпорація інвестує в енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги.

Подякувати 🎉