Facebook Pixel

7 інвестпроєктів отримають страхування від воєнних ризиків до кінця 2023

Інвестори мають враховувати воєнні ризики, коли підприємство може бути знищене прильотом, як завод соків PepsiCo в Вишневому 21 вересня

Інвестори мають враховувати воєнні ризики, коли підприємство може бути знищене прильотом, як завод соків PepsiCo в Вишневому 21 вересня

Міністерство економіки очікує, що MIGA i DFC застрахують військово-політичні ризики для 7 українських інвестиційних проєктів до кінця 2023 року. Фонд страхування ризиків від Європейського банку також має запрацювати до кінця року.

Про це заявила перша віцепремʼєрка, міністерка економіки Юлія Свириденко на Регіональному економічному форумі в Києві 22 вересня 2023 року.

Європейський банк уже створив фонд на 200 млн євро, участь у якому підтвердили 8 донорів. Міністерство очікує, що до кінця року MIGA застрахує 3 проєкти, а DFC – 4 проєкти.

Україна також веде перемовини з закордонними експортно-кредитними агентствами, щоб вони брали участь у страхуванні воєнних ризиків.

Quote«Ми спонукаємо колег з експортно-кредитних агентств по всьому світу передбачати страхування військово-політичних ризиків для підприємств, які не хочуть брати участь у відбудові, але мали б таку можливість», – підкреслила Юлія Свириденко.

Законопроект 9015, який вже прийнято в першому читанні, також розширить мандат українського Експортно-кредитного агентства. ЕКА може отримати можливість страхувати військово-політичні підприємства у галузі переробки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉