Facebook Pixel

Мінекономіки планує забрати держпідприємства з управління міністерств

Міністерство економіки планує передати надлишкову кількість державних підприємств на приватизацію та забрати обов'язки міністерств керувати ними. За державою хочуть залишити підприємства військово-промислового комплексу та енергетики.

Про це заявила перша віцепремʼєрка, міністерка економіки Юлія Свириденко на Регіональному економічному форумі в Києві 22 вересня 2023 року.

Quote"Наша ідея в тому, щоб міністерства, міністри не управляли підприємствами. Зараз ми масово віддаємо підприємства на приватизацію. Не мають міністри визначати питання оплати праці керівників або діяльність підприємства», – підкреслила Свириденко.

Для цього міністерство має намір переглянути 1018 урядових актів та ліквідувати 230, які заважають керувати підприємствами ефективно.

Відновлення великої приватизації, за оптимістичними оцінками, може принести держбюджету до $400 млн, тобто 15 млрд грн. Щоб отримати максимальний економічний ефект від приватизації та спрямування доходів від неї на відбудову країни, потрібно готувати великі об’єкти, працювати з інвесторами та виставляти на продаж конфісковані російські активи.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉