Facebook Pixel

Москва отримує контроль над російським підрозділом Danone і Carlsberg — Reuters

москва отримує контроль над російським підрозділом Danone Carlsberg — Reuters

москва отримує контроль над російським підрозділом Danone Carlsberg — Reuters

Згідно з указом, підписаним президентом путіним, російська держава взяла під контроль російську дочірню компанію французького виробника йогуртів Danone, а також частку пивної компанії Carlsberg у місцевій пивоварні. Про це повідомляє Reuters.

В указі йдеться, що іноземні пакети акцій Danone Russia та пивзаводів «Балтика» переходять у «тимчасове управління» фонду держмайна.

Це сталося після того, як у квітні російські дочірні компанії німецької Uniper і фінської Fortum було взято під державний контроль.

Тоді Кремль попередив, що може конфіскувати більше західних активів на «тимчасовій основі» у відповідь на іноземні санкції проти російських компаній за кордоном.

У Carlsberg пізно ввечері в неділю заявили, що «не отримували жодної офіційної інформації від російської влади щодо указу президента або наслідків для пивоварні «Балтика». Вони додали, що перспективи повного розпорядження своїм бізнесом у росії зараз дуже невизначені. У червні компанія Carlsberg заявила, що підписала угоду про продаж свого російського бізнесу за умови схвалення регуляторних органів.

У заяві Danone говориться зазначається, що вона досліджує це питання, додавши, що рішення Кремля не вплине на фінансові прогнози на 2023 рік.

У жовтні минулого року французька компанія заявила, що шукає покупця для свого молочного бізнесу в росії, у рамках угоди, яка може скласти до 1 млрд євро.

Подякувати 🎉