Facebook Pixel

Які ціни на первинному та вторинному ринку нерухомості були в лютому

Український маркетплейс Dim.Ria підсумував зимовий сезон 2024 року на ринку нерухомості та представив оновлений звіт власного аналітичного центру.

Новобудови

На первинному ринку станом на кінець лютого 2024 року в Україні працює 76% відділів продажів.

Найвищий відсоток відділів продажу, що працюють, зафіксовано у Тернопільській області — 97%.

За пів року в Україні здали в експлуатацію 88 новобудов, які мають 162 секції. У Києві — 8 новобудов та 12 секцій, а в Київській області — 16 новобудов та 25 секцій. Також серед лідерів Львівська область, де в експлуатацію введено 16 новобудов на 33 секції. Дослідження показало, що в Одеській області 47% готових новобудов.

Ціни

Станом на кінець лютого найвища середня вартість за м² у столиці становить 51 955 грн (враховуючи всі типи квартир за кількістю кімнат). Якщо аналізувати зимовий період, то ціна зросла на 2%.

До грудня 2023 року найбільш помітне зниження середньої ціни за м² у Полтавській області — на 7%.

Аналіз вартості житла у новобудові по районах Києва показує, що у лідерах за ціною Печерський та Шевченківський райони. Там середня вартість за м² становить відповідно 95 880 грн/м² та 62 952 грн/м². Мінімальна вартість у Деснянському районі — 19 200 грн/м².

Вторинна нерухомість

Протягом зими 2024 року пропозиція продажу житла по областях зростала. Лише у Києві та Київській області помітне падіння кількості оголошень на 41% та 57%. Загалом за рік на вторинному ринку збільшилася пропозиція в усіх регіонах.

Ціни

За даними дослідження, станом на лютий 2024 року до грудня 2023 найбільше зростання середньої вартості на однокімнатну квартиру зафіксовано у Волинській та Житомирській областях — на 12% та 13%.

Найбільша середня вартість однокімнатної квартири становить $93 072 у Києві. Водночас за рік ціна зросла на 18%.

У Львівській області однокімнатна квартира вартує $69 255, а у Вінницькій області $52 838.

Що стосується вторинного ринку купівлі житла у Києві, то найдорожчим районом за всіма типами квартир різної кімнатності є Печерський. Після нього лідерські позиції займає Голосіївський район.

Наразі в Україні діє державна програма «єОселя». На вторинному ринку Dim. ria станом на кінець лютого загальна кількість доступних варіантів становить 14 559 обʼєктів. Міста-лідери за всіма пропозиціями вторинної нерухомості — Київ, Ірпінь, Одеса, Хмельницький, Дніпро.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉