Ціни на овочі в Україні вже досягли сезонного піка. Але значного здешевлення можна очікувати лише з появою нового врожаю. Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.
«Ми розуміємо, що є певна сезонність. Звісно, здешевлення буде. Завжди так — у міру збільшення врожаю молодих, а потім і всіх овочів ціна буде зменшуватися», — сказав він.
Висоцький зазначив, що щорічно навесні овочі найдорожчі. І зараз ми фактично проходимо ціновий пік. За його словами, цього року до ціни додалося ще два чинники. Зокрема, енергетична криза, яку створювала країна-агресор, оскільки зберігання потребує затрат електроенергії.
Велика частина сільгосппродукції зіпсувалася. Через це зросла залежність від імпорту. Крім того, багато овочів, передусім цибулі та моркви, вирощувалися в Херсонській і Запорізькій областях, але через окупантів вони не були доступні українському споживачу.
Заступник міністра розповів, що аграрії збільшили посівні площі під цибулю, моркву та інші овочі в різних областях України й цього року очікується більший урожай.
Водночас, за його словами, найскладніший з погляду доступності й ціни період ми пройшли.

Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
PUMA переосмислює гру: старт наймасштабнішої та найгучнішої кампанії року — "GO WILD"
Головна подія ресторанного бізнесу цієї весни – PRORESTO’25 в Одесі 28 квітня!