Facebook Pixel

Сенат США може зірвати угоду про допомогу Україні на $60,06 млрд

Двопартійна угода про допомогу від США для України, Ізраїлю і Тайваню на $118,28 млрд може зірватися, тому що підтримка з боку республіканців слабшає, зокрема через опозицію Дональда Трампа. Про це пише Bloomberg.

Quote«Планувати голосування щодо законопроєкту на 7 лютого зарано. Це може затримати підтримку Україні ще на кілька тижнів», – резюмували сенатори-республіканці після зустрічі у понеділок, 5 лютого.

Угода на $118,28 млрд для допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню стала менш вірогідною після того, як учасники переговорів оголосили її деталі. Після цього республіканці значно зменшили підтримку законопроєкту.

Quote«Я вважаю, що пропозиція мертва», – сказав сенатор Роджер Вікер, представник республіканців у Комітеті збройних сил США.

Джеймс Ленкфорд, головний республіканець у переговорах, очікує, що голосування 8 лютого провалиться, тому що сенаторам треба більше часу для розгляду та внесення змін до законопроєкту. Натомість, якщо республіканці внесуть будь-які зміни до законопроєкту, з великою ймовірністю демократи і, можливо, президент Джо Байден зменшать свою підтримку угоди.

Нагадаємо, напередодні у Сенаті США оприлюднили законопроєкт про допомогу від Штатів Україні, Ізраїлю і Тайваню – $118,28 млрд до кінця 2024-го.

Подякувати 🎉