Facebook Pixel

Будівництво Шулявського мосту під загрозою

Шулявський шляхопровід може бути недобудований через штраф Антимонопольного комітету «Північно-українському будівельному альянсу», що входить в корпорацію «Укрбуд», у розмірі 71,5 млн грн. Про це повідомила компанія, передає «Інтерфакс-Україна».

Штраф забудовник отримав за змову на тендерах з реконструкції клініки ім. Амосова й гімназії ім. Бойченка у Києві. Компанія неодноразово надавала АМКУ пояснення з цього приводу. Але комітет вони не переконали. У «Північно-українському будівельному альянсі» вважають, що АМКУ хоче знищити підприємство, а не відновити справедливість.

Раніше АМКУ повідомив, що у травні 2018 року клініка ім. Амосова після тендеру замовила «Північно-українському будівельному альянсу» будівництво корпусу за 2,8 млрд грн та 175 млн грн. Єдиним конкурентом переможця на тендері була компанія «Спецбуд-плюс».

Зокрема говорилося про те, що учасники тендеру входять до однієї корпорації, мали взаємні фінансові розрахунки, спільних замовників та працівників, однакові IP-адреси, а також синхронні дії при проведенні тендеру.

Напередодні регулятор повідомив про накладання штрафу у 149,9 млн грн: «Північно-український будівельного альянсу» повинен сплатити 71,5 млн грн, а «Спецбуд-плюс» – 78, 5 млн грн. Окрім цього, обом компаніям забороняється брати участь у торгах протягом наступних 3-х років.


Подякувати 🎉