Facebook Pixel

Білгород-Дністровський порт знову виставляють на аукціон — ФДМУ

Фонд державного майна повторно виставить на приватизацію «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» через несплату покупцем коштів.

Quote«Фонд державного майна повторно виставить на приватизацію «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». Минулий аукціон із продажу порту не відбувся, оскільки попереднім переможцем не були сплачені кошти за об’єкт», — йдеться в повідомленні ФДМУ.

3 березня 2023 року ФДМУ вже намагався продати порт через Prozorro, але аукціон провалився. Офіційні причини його скасування невідомі, але з огляду на відсутність інформації про учасників у торгах просто ніхто не взяв участь.

І от 13 березня Фонд держмайна нарешті з другої спроби продав на аукціоні «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» за понад 220 млн грн. Щоправда, ТОВ «Укрдонінвест» і досі не сплатило ані копійки за придбаний актив, а відтак втратив його. Дата нового аукціону наразі невідома.

Контекст. Порт розташований на західному березі Дністровського лиману. Станом на вересень 2022 року борги підприємства становили 104 млн грн – їх має погасити покупець.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉