Facebook Pixel

Гральний бізнес: БЕБ заморозило 700 млн грн на рахунках компанії за несплату 1,2 млрд грн

Детективи Бюро економічної безпеки України арештували 700 млн грн на рахунках одного з найбільших ліцензіатів азартних ігор в мережі інтернет, який ухилявся від сплати податків у сумі 1,2 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба БЕБ.

За даними слідства, група осіб, серед яких були співробітники компанії, організовувала неліцензійні азартні ігри в мережі інтернет.

Вони використовували понад 30 дзеркальних сайтів, що мають схожі до ліцензованого сайту інтерфейси, а також застосовували «міскодинг» платежів. Таким чином вони налагодили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Також виявлено, що ліцензіат азартних ігор не перебував за адресою, що зазначена в ліцензії КРАІЛ. Його службові особи умисно приховували докази – документи та іншу інформацію, що необхідна для повного та неупередженого розслідування обставин злочину.

Зараз на рахунках компанії арештовано 700 млн грн, досудове розслідування триває.

Раніше The Page повідомляв, що з 2 жовтня 2023 року набрали чинності зміни до Закону України «Про рекламу», якими Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) наділяється новими повноваженнями щодо здійснення контролю за рекламою у сфері організації та проведення азартних ігор.

Співробітники СБУ відігравали ключову роль у проведенні оперативного супроводження, а процесуальне керівництво покладено на прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉