Facebook Pixel

КРАІЛ здійснюватиме контроль за рекламою азартних ігор

З жовтня 2023 року КРАІЛ здійснюватиме контроль за рекламою азартних ігор

З жовтня 2023 року КРАІЛ здійснюватиме контроль за рекламою азартних ігор

З 2 жовтня 2023 року набирають чинності зміни до Закону України «Про рекламу», якими Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) наділяється новими повноваженнями щодо здійснення контролю за рекламою у сфері організації та проведення азартних ігор. Про це повідомляє пресслужба Комісії.

КРАІЛ також отримає повноваження застосовувати фінансові санкції до порушників вимог законодавства про рекламу азартних ігор у розмірі 300 мінімальних заробітних плат, що в поточному році становить 2, 010 млн грн.

У зв’язку зі змінами, КРАІЛ рекомендує рекламодавцям, розповсюджувачам та виробникам реклами у сфері організації та проведення азартних ігор наступне:

  • привести рекламні сюжети у відповідність до вимог законодавства про рекламу;
  • впевнитись, що реклама у сфері організації та проведення азартних ігор розповсюджуються згідно із встановленим законодавством порядком розповсюдження такої реклами;
  • перевірити наявність діючих ліцензій у сфері організації та проведення азартних ігор у замовників реклами (рекламодавців).

КРАІЛ звертає увагу на те, що у разі встановлення порушення законодавства (у тому числі шляхом маніпулювання, підміни понять, зловживання спонсорством, використання продакт-плейсменту тощо), до порушників будуть застосовані санкції за недотримання встановлених особливостей рекламування азартних ігор.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉