Facebook Pixel

Кабмін зареєстрував новий проект закону щодо організації та проведення азартних ігор

Кабінетом Міністрів України зареєстровано у Верховній Раді України проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей» (реєстр. № 9256).

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Проект Закону має на меті вирішення проблемних питань забезпечення функціонування центрального органу виконавчої влади відповідального за формування і реалізацію державної політики у сфері організації та проведення азартних ігор та лотерей.

Законопроектом пропонується внести зміни до Законів України «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор» та «Про державні лотереї в Україні», що дозволить забезпечити належне державне регулювання у сфері регулювання ринку азартних ігор та лотерей та оптимізувати бюджетні витрати на забезпечення державного регулювання у зазначеній сфері.

Крім того, Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді ліквідувати Комісію з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ).

Документом пропонується ліквідувати КРАІЛ й автоматизувати видачу гральної ліцензії.

Після підтримки депутатами рішення дозволить «прибрати людський чинник у видачі ліцензій», оскільки «процес стане автоматичним і відбуватиметься за чіткими критеріями».

Також організаційні зміни дозволять швидко впровадити IT-систему онлайн-моніторингу, яка допоможе в режимі реального часу отримувати дані про взаємодію операторів грального бізнесу та держави.

Подякувати 🎉