Facebook Pixel

Гральний бізнес навіть на «спрощенці» ухилявся від оподаткування — Гетманцев

Гральний бізнес, навіть перейшовши на 2% оподаткування, однаково ухиляється від оподаткування. За «дуже скромної» оцінки втрати для бюджету сягають 15 млрд грн. Про це в інтервʼю ЕП повідомив голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Quote «Вони фактично через банки, користуючись так званим транзитним рахунком банку, не зараховують гроші на рахунок ліцензіата», — розповів він.

За словами Гетманцева, система була така: гравець приходить на сайт, платить гроші у свій електронний гаманець, гаманець цього грального закладу, а гроші надходять не цьому гральному закладу, а на транзитний рахунок банку.

З цього транзитного рахунку банку, минаючи рахунок юридичної особи, гроші повертаються іншому гравцю як виплата, наприклад виграшу.

До цього було залучено девʼять банків, один з яких — державний. За певними даними, ідеться про Укргазбанк.

За словами Гетманцева, засідання ТСК із цього приводу відбудеться 28 лютого 2023 року.

Контекст. 12 січня 2023 року парламент скасував податкові пільги для грального бізнесу. Станом на грудень 2022 року, за даними нардепа Ярослава Железняка, гральний бізнес і лотереї сплатили 53,6 млн грн податків. Він повідомляв, що до переходу на спрощену систему гральні заклади сплачували податки на суму 200 тис. грн на день. Після переходу на спрощену систему сплата єдиного податку становить приблизно 23 тис. грн на день.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉