Facebook Pixel

Під Києвом будується завод з виробництва безпілотників Bayraktar

Халук Байрактар, генеральний директор турецького виробника безпілотників Baykar

Халук Байрактар, генеральний директор турецького виробника безпілотників Baykar

Турецька оборонна компанія Baykar будує під Києвом завод, на якому працюватиме близько 500 людей і де вона буде виготовляти моделі безпілотників TB2 або TB3. Про це повідомив Reuters виконавчий директор компанії.

Компанія заявила, що підписала угоди про експорт свого безпілотника TB2 із 30 країнами. До них від 2018 року входять Україна, Ефіопія, Лівія та Азербайджан, повідомляє аналітичний центр SIPRI.

Quote«Наш завод будується, нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішньої техніки, обладнання та організаційної структури. Завод в Україні великий, ми плануємо працевлаштувати близько 500 людей», — сказав генеральний директор Baykar Халук Байрактар.

Байрактар зазначив, що потужність становитиме близько 120 одиниць щороку, але досі неясно, чи буде виробництво на українському заводі зосереджено на моделі дронів TB2 чи TB3.

Відповідаючи на запитання, чи можуть питання безпеки, пов’язані з поточним конфліктом, викликати занепокоєння для заводу, він сказав, що плани «повністю просуваються вперед» і що «ніщо» не може їх зупинити.

Байрактар сказав, що, дивлячись на поточний рік, фірма планує подвоїти внутрішнє виробництво Akinci, яке становило 36 одиниць у 2023 році, тоді як виробництво TB2 залишиться без змін на рівні 230 одиниць. Він також прагне виробляти нові моделі безпілотників Kızılema і TB3 «десятками», додав він.

Безпілотники Bayraktar турецького виробництва набули популярності в усьому світі після того, як українські військові використовували їх для знищення російської бронетехніки та артилерійських систем.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉