Facebook Pixel

«АТО – курорт для хлопчиків» – Аваков розкритикував Офіс президента

Ексочільник українського Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до Офісу президента із закликом звільнити з усіх займаних ним посад позаштатного радника ОП та речника делегації Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича. Причиною став відеозапис, датований 2017 роком, де той висловлюється про АТО.

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=4390603447696394&id=100002403454361

На вказаному записі Арестович називає «АТО – великим курортом для хлопчиків, піонерським табором». За його словами, там царює «свято непослуху», туди чоловіки тікають від своїх родин, «смажать м’ясо і живуть так, як і належить нормальному українському козаку – в степу». На відео він говорить, що навколо АТО гуляє багато міфів та наголосив, що якщо там і є траур, то він «чоловічий», а «не жіночий», який можна побачити в соцмережах та медіа.

Аваков вказав у своєму дописі, що реакція Офісу президента має бути негайною.

«Шановний Офіс президента, навіть якщо ніхто з вас не віруючий — зберіть пальці в знамення — перехрестіть хворого — потім себе — і пошліть цього персонажа .. подалі. Не підставляйте країну і президента! Фантазії Арестовича — від перейменування України в Русь-Україну або гидота про АТО та війну, яка вилізла сьогодні, як і багато інших перлів — це ж на Вас, панове, лягає», — наголосив він.

Сам Арестович із відповіддю не забарився. Він пояснив, що запис був зроблений у 2017 році і на ньому йдеться про інформаційну війну, яка ведеться проти України. За його словами, журналіст тоді запитав його про розкачування ситуації, завдяки поширенню у суспільстві меседжів типу «наші хлопці гинуть даремно», «всі в АТО безперервно страждають» тощо. На що Арестович, як він сам вказав, «висловився дуже емоційно».

«Тоді ж я тільки повернувся з чергової поїздки в АТО. І був злегка розлючений тим, що нас постійно намагаються змусити плакати. Я вважав і вважаю, що на такі спроби потрібно відповідати весело, саме так і можна виграти в інформаційній війні. Я сказав тоді, що «... вистачить нити і плакати з військових, вони прекрасно знають, що роблять — маса з них добровольці. Що там вони переживають, історично властиві українському народу козацькі, чоловічі архетипи. Так піднімається нація», — пояснив він.

Арестович припустив, що ці дії з боку Авакова є «початком політичного сезону».

Контекст. На початку цього місяця речник ТГК Арестович вніс пропозицію перейменувати Україну. За його словами, назва Русь-Україна могла б відібрати у росіян їхній бренд.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉