Facebook Pixel

АРМА оголосило конкурс на організатора продажу яхти Медведчука

21 березня АРМА оголосило конкурс з відбору організатора продажу яхти Віктора Медведчука Royal Romance. Переможця оголосять 23 квітня.

Про це пише очільниця АРМА Олена Дума.

У конкурсі можуть брати участь юридичні особи, які відповідають низці критеріїв. Серед основних:

  • не перебувати під санкціями та не мати санкційних осіб у переліку власників або кінцевих бенефіціарів;
  • не мати серед останніх бенефіціарів власників у складі засновників представників країн-агресорів (РФ, Республіка Білорусь);
  • мати не менше трьох років досвіду організації на міжнародному рівні реалізації таких активів, як яхти, на електронних торгах за принципом аукціону;
  • мати бездоганну ділову репутацію.

Кошти від продажу судна Медведчука будуть спрямовані на обороноздатність України.

Що відомо про яхту Медведчука

92-метрова яхта очільника ОПЗЖ і кума путіна Віктора Медведчука є справжнім палацом на воді. Її ринкова вартість становить $200 млн, або 7,4 млрд грн за курсом НБУ. Страхова компанія у 2020 році оголосила вартість у 130 млн євро. Наразі вона стоїть у м. Трогір у Хорватії.

Яхта має габарити 92 м завдовжки, 15 м завширшки, важить майже 3 тис. тонн. Там є номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу, ліфт, на палубі – басейн. На Royal Romance встановлено два дизельні двигуни на 3 тис. кінських сил кожен, а водні резервуари вміщують 55,2 тис. літрів прісної води.

11 квітня 2022 року Личаківський районний суд Львова своєю ухвалою передав АРМА арештовану яхту Royal Romance. У листопаді 2022 року яхту обшукали правоохоронці АРМА. Її планують виставити на продаж.

Окружний суд у хорватському місті Спліт ухвалив рішення передати Україні яхту Royal Romance колишнього українського депутата та кума путіна Віктора Медведчука. 16 лютого Кабінет Міністрів України погодив АРМА реалізацію яхти проросійського політика.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉