Facebook Pixel

Оцініти наслідки ударів по Авдіївському коксохіму зараз неможливо — Метінвест

Адміністративний корпус Авдіївського коксохіму зараз. Фото: Метінвест

Адміністративний корпус Авдіївського коксохіму зараз. Фото: Метінвест

28 вересня російська армія знов нанесла авіаційні удари по території Авдіївського коксохіму. Бомби влучили у цех уловлювання підприємства, зайнялася пожежа. Про це повідомила пресслужба АКХЗ.

Пожежа на Авдіївському коксохімі 28 вересня 2023 року (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

На щастя, ніхто зі співробітників заводу не постраждав, але через постійні обстріли, відсутність спецтехніки та рятувальників ГСЧС у місті пожежу вдалося частково локалізувати лише під ранок, 29 вересня.

Quote«Сьогодні знову відчули на собі наслідки «руського миру». Ворог не зупиняється — влучив у промзону АКХЗ. Але важливо, що ніхто не постраждав. Колектив заводу продовжує знаходитися на місці та робить все, щоб зберегти підприємство. Ми разом, і це є найбільша наша сила. Вистоїмо, відбудуємо», написав у Facebook директор АКХЗ Юрій Кциненко.
Пожежа на Авдіївському коксохімі 28 вересня 2023 року

Пожежа на Авдіївському коксохімі 28 вересня 2023 року

Через хімічний склад продуктів горіння черговий терористичний акт росіян може вплинути на екологічну ситуацію в регіоні. Оцінити екологічний вплив через масовані ворожі атаки поки що неможливо.

Колектив Авдіївського коксохіму продовжує перебувати на проммайданчику та робить усе, щоб максимально убезпечити жителів міста та зберегти підприємство.

Подякувати 🎉