Facebook Pixel

Цей день в історії. 25 жовтня – Карибська криза

25 жовтня у світі відзначають день опери та день макаронів, а в Україні — День військового капелана. The Page згадує, які історичні події відбулися 25 жовтня.

У 1762 році російська імператриця Катерина II наказала заселити пустельні райони імперії та Гетьманщини іноземцями.

У 1929-му чорний четвер у Нью-Йорку змінився чорною п’ятницею: курс 13 млн акцій, які були продані на біржі напередодні, впав на 90%. США та країни Європи охопила паніка.

У 1955 році, після виведення окупаційних радянських військ, парламент Австрії прийняв закон про її постійний нейтралітет. Щоправда, в економічному сенсі Австрія досі не позбавилась окупації російськими грошима.

25 жовтня 1962 року – пік Карибської кризи, найвища точка холодної війни. На засіданні Ради безпеки ООН посол США показав фотографії радянських ракет на Кубі. Микита Хрущов погодився вивести з Куби радянські ракети, а президент США Джон Кеннеді – відмовився від планів провести переворот на острові. Світ зупинився за крок до ядерної війни.

У 2015-му, тільки через півтора року після окупації Криму та у розпал війни на Донбасі, Україна нарешті зупинила пряме авіасполучення з росією.

Рівно рік тому, 25 жовтня 2022 року, Ріші Сунак став наймолодшим прем'єр-міністром Великої Британії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉