Facebook Pixel

З Чорноморська вийшло вже друге судно з українським зерном — Кубраков

Балкер «Aroyat»

Балкер «Aroyat»

Вже друге судно, що перевозить зерно з українського порту Чорноморськ, відчалило після того, як москва вийшла з чорноморської зернової угоди. Про це заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Quote«Балкер «Aroyat» вийшов з порту Чорноморськ після завантаження 17 600 метричних тонн української пшениці для Єгипту", — повідомив Олександр Кубраков.

Це був другий із двох балкерів, які цього тижня вийшли з порту за допомогою того, що Київ називає новим тимчасовим гуманітарним коридором. Перший, набагато менший Resilient Africa, вирушив у вівторок, випробовуючи маршрут із вантажем лише 3000 тонн.

Три Одеські морські порти, включаючи Чорноморськ, відправили десятки мільйонів тонн зерна під час вторгнення Росії за угодою за посередництва ООН, перш ніж Росія відмовилася від неї.

Наразі, за інформацією Олександра Кубракова, три нових судна рухаються у напрямку українських портів під завантаження експортною продукцією.

Балкери AZARA, YING HAO 01, ENEIDA підтвердили готовність скористатися тимчасовим коридором для цивільних суден і рухаються у напрямку портів Південний та Чорноморськ.

Після завантаження понад 127 тис. тонн української агропродукції та залізної руди судна вирушать у напрямку Китаю, Єгипту та Іспанії.

Подякувати 🎉