Facebook Pixel

З початку контрнаступу ЗСУ звільнили стільки території, скільки рф захопила за пів року – ISW

З початку контрнаступу ЗСУ звільнили стільки ж території, скільки рф захопила за пів року – ISW

З початку контрнаступу ЗСУ звільнили стільки ж території, скільки рф захопила за пів року – ISW

За п'ять тижнів українські війська звільнили майже стільки території, скільки російські війська захопили за шість місяців. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

10 липня українські війська провели контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту. Вони продовжують наступальні дії на Бахмутському, Бердянському та Мелітопольському напрямках.

За даними Генштабу ЗСУ, за останній тиждень українські війська звільнили 4 кв. км території на Бахмутському напрямку, а загалом від початку контрнаступу на Бахмутському напрямку – 24 кв. км.

Генштаб України також повідомив, що українські війська просунулися на Бердянському та Мелітопольському напрямках до одного кілометра, а загалом від початку контрнаступу на цих напрямках – на 8,6 км.

З початку контрнаступу 4 червня, за розрахунками ISW, що базуються на даних власного контролю місцевості, українські війська відвоювали приблизно 253 кв. км території. В огляді уточнюють, що українські дані відрізняються від даних ISW через різні підходи до підрахунків.

Аналітики зазначають, що з 1 січня російські війська захопили по всьому театру військових дій загалом 282 кв. км.

В ISW наголошують: за п'ять тижнів українські війська звільнили майже стільки території, скільки російські війська захопили за шість місяців.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉