Facebook Pixel

Власнику «Хортиці» Черняку оголосили підозру у фінансуванні агресії рф

Служба безпеки України оголосила підозру власнику одного з найбільших українських алкогольних холдингів Євгенію Черняку у фінансуванні збройної агресії рф. Цьому холдингу належать бренди «Хортиця», «Мороша», «Первак», «Мікадо» тощо.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, попри війну компанії Черняка продовжили вести бізнес із країною-агресором. Протягом 2022 року лише у вигляді податків і зборів його підприємства перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

Правоохоронці задокументували, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявили документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь росії, кажуть в СБУ.

Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній оголосили підозру за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Санкція статті передбачає увʼязнення від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без неї.

Наразі правоохоронці розв’язують питання про накладення арешту на приватне і корпоративне майно підозрюваних для передачі в управління АРМА.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉