Facebook Pixel

ЄС найближчим часом ухвалить рішення про використання активів рф

Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу (ЄС) активно розглядають можливість використання прибутків від заморожених російських активів, тож Євросоюз наближається до позитивного рішення в цьому питанні.

Quote«Щодо заблокованих російських активів. Ми маємо політичну згоду на основі пропозицій, які ми представили у грудні, із фокусом на нарахуваннях. Сьогодні йдеться про нарахування, про відсотковий прибуток, і я переконаний, що все невдовзі буде завершено», – розповів керівник дипломатичного відомства ЄС Жозеп Боррель під час пресконференції у Брюсселі.

За його словами, попереду ще дискусії на рівні послів, але до наступного засідання ради міністрів закордонних справ потрібний дуже потужний поштовх для позитивного рішення в цьому питанні.

Нагадаємо, що США запропонували країнам «Великої сімки» конфіскувати $300 млрд заморожених російських активів на користь України. Мова йде про конфіскацію активів центробанку рф. Відповідний план хочуть погодити до другої річниці вторгнення росії в Україну.

Подякувати 🎉