Facebook Pixel

Заміна Шуфричу: Рада затвердила Ярослава Юрчишина головою Комітету свободи слова

Сьогодні, 6 грудня, Верховна Рада України затвердила нового голову Комітету з питань свободи слова, який замінить колишнього очільника Нестора Шуфрича. Посаду обійме народний депутат Ярослав Юрчишин від політичної партії «Голос».

Про це повідомив Ярослав Юрчишин у Facebook.

За інформацією «Главкома», кандидатуру іншого претендента на цю посаду, депутата від «Європейської солідарності» Ростислава Павленка, комітет не розглядав. Було одразу ж вирішено обрати головою комітету Ярослава Юрчишина.

Quote«Шість членів комітету проголосували «за», в тому числі четверо представників від «Слуги народу», представник «Батьківщини» Андрій Пузійчук та «Платформи за життя та мир» Михайло Папієв. Ще троє утрималося», — вказали у виданні.

Ярослав Юрчишин у 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії «Голос» номером 7 у списку як член партії. Член однойменної фракції. Перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики.

У червні 2021 року оголосив про своє приєднання до новоствореного об'єднання «Справедливість» та про недовіру голові фракції «Голосу» у ВРУ разом з іншими 10 депутатами партії.

Раніше The Page повідомляв, що парламент звільнив Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВРУ з питань свободи слова. Рішення підтримали 258 парламентарів.

Подякувати 🎉