Facebook Pixel

Цей день в історії. 25 серпня

25 серпня ООН оголосила Днем примирливого поцілунку. Цілуйтесь на здоров’я!

Які події відбулись у світі 25 серпня

У 1958 році у продажу вперше з’явилася локшина швидкого приготування. Японський винахідник Момофуку Андо запустив виробництво Nissin Chikin Ramen у власній компанії Nissin. За його технологією локшину одразу після виготовлення швидко обсмажували, щоб залишалося тільки додати води. Спочатку рамен через високу ціну (35 ієн за порцію) вважався розкішшю – свіжу локшину можна було купити в шість разів дешевше.

Проте згодом рамен набув популярності у світі як фастфуд. У 2021 році світовий ринок локшини швидкого приготування оцінювався в $51,65 млрд, а чілі рамен з кунжутом увійшов до топ-10 страв 2022 року за версією Washington Post.

А тому сьогодні у української «Мівіни» майже сімейне свято: 65 років її японському «дідусеві».

У 1929-му дирижабль «Граф Цепелін», що вилетів із Токіо, прибув до Сан-Франциско. 1920-30-ті роки були епохою розцвіту дирижаблів – поки у 1937 році дирижабль тієї ж компанії «Гінденбург» в США не запалав у повітрі та не впав на землю, згорівши за пів хвилини. 35 з 97 людей на борту загинули. Ця катастрофа стала кінцем епохи дирижаблів.

Катастрофа дирижабля «Гінденбург» у США у 1937 році — відео

У 1819 році в США народився один з перших у світі приватних детективів Алан Пінкертон.

У 1867 році помер британський фізик Майкл Фарадей, першовідкривач електромагнітної індукції, винахідник електрогенератора. Завдяки його винаходу український бізнес пережив минулу зиму під обстрілами енергетичної інфраструктури. На жаль, ймовірність повторення ще однієї такої зими досить велика, тому варто подумати про генератори та акумулятори зараз – ціни на них впали.

Подякувати 🎉