Facebook Pixel

Зеленський у Вільнюсі виступив із бойовим прапором України

Президент України Володимир Зеленський виступив із промовою у Вільнюсі, столиці Литви, де наразі відбувається саміт НАТО. Лідер держави привіз прапор України, який йому надіслали з Бахмута бійці 10 окремої гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Про це інформують соцмережі Зеленського.

Президент показав український стяг багатьом людям, які зібралися на площі, і наголосив, що це — символ свободи.

Quote«Литва завжди буде тільки вашою! Цей наш прапор означає, що ніколи знову не буде депортацій із країн Балтії в Сибір. Ніколи знову не буде поділів Польщі й приниження загарбниками Угорщини. Ніколи знову не буде танків у Празі та «зимових війн» проти свободи Фінляндії. Жодних окупацій у Європі більше не буде!», – зазначив Зеленський.

Він подякував Литві за чітку позицію щодо запрошення України до НАТО та наголосив, що «ніколи й нікому не можна озиратися на Москву». Президент додав, що приїхав у Литву з вірою в партнерів та рішучі дії військово-політичного блоку.

Quote«І я хотів би, щоб ця віра стала впевненістю – впевненістю в рішеннях, на які ми заслуговуємо – всі ми заслуговуємо – і яких очікує кожен наш воїн, кожен наш громадянин, кожна наша мати, кожна наша дитина», — наголосив Зеленський.

Президент додав, що НАТО надасть Україні безпеку, а Україна зробить Альянс сильнішим.

Подякувати 🎉