Facebook Pixel

Сучасна вистава «Ерендіра не хоче вмирати» в онлайн-театрі Dramox

Сучасна вистава «Ерендіра не хоче вмирати» в онлайн-театрі Dramox

Сучасна вистава «Ерендіра не хоче вмирати» в онлайн-театрі Dramox

Жанр вистави «Ерендіра не хоче вмирати» Київського театру драми і комедії на лівому березі – трагіфарс. Це політична сатира, переосмислення історії простодушної Ерендіри та жорстокої бабці крізь призму отруйного, позбавленого цноти світу посттоталітарних країн.

Авторкою п'єси є українська драматургиня Лєна Лягушонкова, яка надихалась твором Габріеля Гарсії Маркеса. Режисер-постановник – Максим Голенко. Його вистави схожі на голлівудські картини – сповнені екшену та епатажу. Отже «Ерендіра не хоче вмирати» не виключення, вистава наповнена красою, голою чесністю та драйвом, з дрібкою українського вогню!

Максим Голенко не просто мовою Лєни Лягушонкової переповідає адаптовану історію Маркеса про деспотизм, він проводить чітку паралель з радянським тоталітаризмом. До болю знайомі ознаки епохи присутні в усьому: від косметики бабці — тонального крему «Балет» чи туші «Ленінград» до образу Чебурашки з поясом з олімпійських кілець.

Сюжет

Журналіст, збираючи матеріал для репортажу, натикається на історію 14-річної Ерендіри та її бабці, за сумісництвом відомої вдови контрабандиста. Їхній будинок знищила пожежа. І найкращим виходом з ситуації, як вирішує бабуся, буде продати цноту власної онучки. Двісті двадцять песо і тушонка – ось її ціна. Бабця планує розпоряджатися честю онуки, допоки та не розрахується з боргом, проте схоже, що сума погашення обіцяє дівчинці довічне рабство.

Трейлер вистави «Ерендіра не хоче вмирати» (відео):

Актори

Вистава насичена яскравими акторськими роботами Владислава Писаренка, Костянтина Костишина, Олега Гоцуляка, Тетяни Круліковської, Володимира Цивінського та інших. Одну з головних ролей, а саме енергійну Ерендіру, виконує Анастасія Пустовіт, відома за ролями у фільмах «Коли падають дерева», серіалу «Перші ластівки. Залежні» та культової вистави «Погані дороги» (яка також доступна до перегляду на Dramox). Анастасія уміло поєднала у своєму образі Ерендіри полярність зацькованої жертви та рокової спокусниці. Особливої уваги також заслуговує робота Дмитра Олійника за яскраве та нетипове перевтілення в епатажну і провокаційну бабцю без віку.

Акторський склад вистави “Ерендіра не хоче вмирати”

Акторський склад вистави “Ерендіра не хоче вмирати”

Відтепер виставу можна переглянути не лише в стінах Театру на лівому березі Дніпра, але й на стримінговій платформі Dramox.

Що таке Dramox

  • Dramox – онлайн-театр, який пропонує доступ до понад 300 вистав від українських та світових театрів. Перші сім днів користування стримінговим сервісом є безоплатні.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉