Виробництво цукрової промисловості України 2020/2021 маркетингового року прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж рік тому.
Кількість переробних підприємств залишиться незмінною — працюватимуть 33 цукрові заводи, оцінює аналітичний відділ Національної асоціації цукровиків України «Укрцукор».
«З огляду на скорочення посівних площ і погодні умови, які можуть істотно вплинути на врожайність, виробництво цукру 2020/2021 МР прогнозується на рівні 1,2-1,3 млн тонн. Це на 15% менше, ніж рік тому, проте це може повною мірою покрити потребу внутрішнього ринку», — пояснює аналітик «Укрцукру» Назар Михайловін.
На скорочення виробництва цукру вплинули аномальні погодні умови. Пилові бурі пошкодили частину посівів у Тернопільській, Харківській, Житомирській та Кіровоградській областях, а центральні регіони потерпають від навали шкідників.
Західні регіони України, які є одними з лідерів з вирощування цукрових буряків та виробництва цукру, також зазнали впливу пилових бур і квітневих заморозків.