Facebook Pixel

Найгостріша ситуація з електроенергією на півдні та на Харківщині — «Укренерго»

Найгостріша ситуація з електроенергією на півдні України та на Харківщині. Про це під час брифінгу повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Quote«Найскладніша ситуація з відновленням на Одещині та Херсонщині. На Херсонщині фактично було знищено електромережу, рівень її замінування поза межами нашої уяви. Зараз вона відновлюється по крихтах», — розповів він.

За його словами, через замінування ситуація на Херсонщині є «викликом нового рівня», з яким доводиться стикатися енергетикам.

Водночас ускладнено роботи на Донеччині та Харківщині. Але найгостріша ситуація на півдні та в Харківській області.

У всіх регіонах, де об’єкти зазнали ушкоджень унаслідок ракетної атаки росії 5 грудня 2022 року, тривають безперервні роботи з відновлення. Переважно триває відновлення магістральних підстанцій і електростанцій, якими оперують комунальні підприємства. Фахівці працюють як над їхньою здатністю виробляти електроенергію, так і здатністю її передавати.

Контекст. Після масованого ракетного удару 5 грудня енергосистема України зберегла свою цілісність і далі синхронно працює з мережею континентальної Європи. Ремонтні бригади «Укренерго» разом із колегами з обленерго та компаніями — виробниками електроенергії розпочали аварійно-відновлювальні роботи на енергооб’єктах Одеської та інших областей.

Подякувати 🎉