Facebook Pixel

Агентство з відновлення відкрило пряме сполучення Чернігів – Київ

10 квітня Держагентство з відновлення відкрило рух транспорту мостом через річку Десна в Чернігівській області. Завдяки цьому час поїздки від Чернігова до Києва на автобусі скоротився до 2 годин.

Про це повідомляє голова Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

Міст завдовжки пів кілометра було зруйновано на початку повномасштабного вторгнення. До цього водіям доводилося витрачати вдвічі більше часу на об’їзд дорогою Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів через зруйновані переправи навколо Чернігова.

Станом на 11 квітня рух обидва боки готовою половиною мосту дозволено всім видам транспорту, зокрема вантажному. На другому проїзді роботи тривають, його відкриють згодом.

2.jpg

Відбудова мосту розпочалася в другій половині 2022 року. Після розмінування території та дна річки насамперед провели демонтаж залишків залізобетонних конструкцій мосту.

Quote«Для сполучення Чернігова, північних громад області з Києвом критично важливо було не тільки влаштувати тимчасові переправи, а й капітально відбудувати найважливіші мости. Цей міст через Десну є одним із пріоритетних інфраструктурних об’єктів на півночі країни» — зазначив Найєм.


3.jpg

Загалом через агресію росії на Чернігівщині пошкоджено 680 км доріг державного значення та 27 мостів. Агентство з відновлення забезпечило функціонування приблизно 20 тимчасових переправ. Нині вони забезпечують логістичні зв'язки Чернігівщини із сусідніми областями. Зараз Агентство відбудовує ще 10 мостів.

Нагадаємо, що в січні 2023 року Кабінет міністрів України створив на базі Державного агентства інфраструктурних проєктів і Державного агентства автомобільних доріг («Укравтодору») нову структуру — Державне агентство з відновлення та розвитку інфраструктури України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉